Wykonanie
« Powrót  Opis:To jest mega-smaczne! Nic innowacyjnego, takie składniki zawsze się fajnie łączą. Dziś tak sobie poeksperymentowałam. Smacznego!
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
bagietka 1 sztukduży czerwony
pomidor 1 sztuk
cebula według uznania
czosnek według uznania
salami hiszpańskie 2-3 plastry
oliwa według uznaniaWykonanie:Odrobinę
cebulki i
czosnek siekamy drobniutko, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną
oliwy. Plastry
salami hiszpańskiego (może być inna
wedlina, ale to ma wyrazisty smak!) kroimi w drobną kostkę i dodajemy do
czosnku i
cebulki. Podsmażamy (ja lubię na chrupko) - po dodaniu do
pomidora super się uzupełni! Sparzyć
pomidora i obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę (dla lepszego efektu radzę osuszyć).Została nam
bagietka, którą kroimy w poprzek i pieczemy w piekarniku do chrupkości. Można posmarować odrobiną
masła - pycha!Podanie: na
bagietkę nakładamy
pomidora, później chrupiącą mieszankę z patelni. Można ozdobić listkiem
bazylii.Uwagi:Na zdjęciu powinna być świeża
bazylia, ale akurat mi brakło.Autor: buddysidZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaPowyżej 1 rokuZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: