ßßß Cookit - przepis na Bruscetta po hiszpańsku

Bruscetta po hiszpańsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
To jest mega-smaczne! Nic innowacyjnego, takie składniki zawsze się fajnie łączą. Dziś tak sobie poeksperymentowałam. Smacznego!
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
bagietka 1 sztuk
duży czerwony pomidor 1 sztuk
cebula według uznania
czosnek według uznania
salami hiszpańskie 2-3 plastry
oliwa według uznania
Wykonanie:
Odrobinę cebulki i czosnek siekamy drobniutko, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Plastry salami hiszpańskiego (może być inna wedlina, ale to ma wyrazisty smak!) kroimi w drobną kostkę i dodajemy do czosnku i cebulki. Podsmażamy (ja lubię na chrupko) - po dodaniu do pomidora super się uzupełni! Sparzyć pomidora i obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę (dla lepszego efektu radzę osuszyć).
Została nam bagietka, którą kroimy w poprzek i pieczemy w piekarniku do chrupkości. Można posmarować odrobiną masła - pycha!
Podanie: na bagietkę nakładamy pomidora, później chrupiącą mieszankę z patelni. Można ozdobić listkiem bazylii.
Uwagi:
Na zdjęciu powinna być świeża bazylia, ale akurat mi brakło.
Autor: buddysid
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Mięsa
Powyżej 1 roku
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12653/Bruscetta-po-hiszpansku