ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobagietka 1 sztukduży czerwony pomidor 1 sztukcebula według uznaniaczosnek według uznaniasalami hiszpańskie 2-3 plastryoliwa według uznaniaWykonanie:Odrobinę cebulki i czosnek siekamy drobniutko, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Plastry salami hiszpańskiego (może być inna wedlina, ale to ma wyrazisty smak!) kroimi w drobną kostkę i dodajemy do czosnku i cebulki. Podsmażamy (ja lubię na chrupko) - po dodaniu do pomidora super się uzupełni! Sparzyć pomidora i obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę (dla lepszego efektu radzę osuszyć).Została nam bagietka, którą kroimy w poprzek i pieczemy w piekarniku do chrupkości. Można posmarować odrobiną masła - pycha!Podanie: na bagietkę nakładamy pomidora, później chrupiącą mieszankę z patelni. Można ozdobić listkiem bazylii.Uwagi:Na zdjęciu powinna być świeża bazylia, ale akurat mi brakło.Autor: buddysidZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaPowyżej 1 rokuZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: