Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 1 sztuk
marchew 300 gramów
rodzynki 50 gramów
żółtka 1 sztuk
musztarda 1/2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Kapustę myjemy, kroimy w ćwiartki wykrawamy głąb a następnie szatkujemy. umytą i obraną
marchewkę ścieramy na tarce.
Rodzynki przelewamy ciepłą
wodą i osączamy. ucieramy
żółtko z
musztardą , powoli wlewamy
olej i ubijamy. dodajemy
ocet , doprawiamy
cukrem,
pieprzem i
solą. Składniki mieszamy z sosem. surówkę odstawiamy na 1 godzinęUwagi:Surówka jest doskonała do
mięs( pieczonych na grillu).Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!SurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: