ßßß Cookit - przepis na Surówka z kapusty

Surówka z kapusty

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta biała 1 sztuk
marchew 300 gramów
rodzynki 50 gramów
żółtka 1 sztuk
musztarda 1/2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
Wykonanie:
Kapustę myjemy, kroimy w ćwiartki wykrawamy głąb a następnie szatkujemy. umytą i obraną marchewkę ścieramy na tarce. Rodzynki przelewamy ciepłą wodą i osączamy. ucieramy żółtko z musztardą , powoli wlewamy olej i ubijamy. dodajemy ocet , doprawiamy cukrem, pieprzem i solą. Składniki mieszamy z sosem. surówkę odstawiamy na 1 godzinę
Uwagi:
Surówka jest doskonała do mięs( pieczonych na grillu).
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7923/Surowka-z-kapusty