Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1 kilogramów
śliwki mrożone 25 dekagramów
wino czerwone wytrawne 0.5 szklanek
oliwa 4 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
goździk według uznania
imbir według uznania
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczonego i sprawionego
karpia umyć, pokroić na dzwonka, posolić, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.
Śliwki opłukać, wydrylować i zmiksować z
winem i przyprawami.
Rybę obtoczyć w
mące, zrumienić na
oliwie z obu stron. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać sosem i zapiec. Podawać z
ziemniakami z
wody i surówką z
cykorii.Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: