Wykonanie
Rybę uwielbiam i robię ostatnio coraz częściej. Ta była podana na ciepło z gotowanym
brokułem. Jest pyszna, chrupiąca i rozpływa się w ustach. Musicie spróbować koniecznie.



Składniki :* ulubiona
ryba - najlepiej ze skórą, u mnie miruna patagońska* 2 łyżki
mąki pełnoziarnistej* łyżka
bułki tartej* łyżka dowolnych
otrębów*
sól,
pieprz do smaku*
sok z cytryny* 2 łyżki
oliwy z oliwekPrzygotowanie :
Rybę przyprawić, polać delikatnie
sokiem z cytryny oraz
oliwą. Każdy kawałek
ryby panierować w mieszance
mąki,
bułki tartej oraz
otrębów. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec bez przykrycia przez 20 minut, aż
ryba się zarumieni.Dobrą, włoską
oliwę znajdziecie w delikatesach mantini24.pl
