ßßß Cookit - przepis na Ryba pieczona z włoską oliwą

Ryba pieczona z włoską oliwą

nazwa

Wykonanie

Rybę uwielbiam i robię ostatnio coraz częściej. Ta była podana na ciepło z gotowanym brokułem. Jest pyszna, chrupiąca i rozpływa się w ustach. Musicie spróbować koniecznie.
Składniki :
* ulubiona ryba - najlepiej ze skórą, u mnie miruna patagońska
* 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
* łyżka bułki tartej
* łyżka dowolnych otrębów
* sól, pieprz do smaku
* sok z cytryny
* 2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie :
Rybę przyprawić, polać delikatnie sokiem z cytryny oraz oliwą. Każdy kawałek ryby panierować w mieszance mąki, bułki tartej oraz otrębów. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec bez przykrycia przez 20 minut, aż ryba się zarumieni.
Dobrą, włoską oliwę znajdziecie w delikatesach mantini24.pl
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/07/ryba-pieczona-z-woska-oliwa.html