ßßß
Cookit - przepis na Amur z patelni
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Amur z patelni
Składniki
Sól
Pieprz
Pomarańcza
Trawa cytrynowa
Sok z cytryny
Oliwa z oliwek
Mąka
Bułka tarta
Jajko
Olej
Wykonanie
1
ryba
Amur ok 1600 g (przed patroszeniem)
sól
pieprz
pieprz
pomarańczowy
suszona
trawa cytrynowa
sok z cytryny
oliwa
mąka
bułka tarta
2
jajka
olej
do smażenia
Rybę
oczyścić, usunąć łuskę, wypatroszyć, umyć.Pokroić w dzwonka, Posypać
przyprawami
, skropić
sokiem z cytryny
i
oliwą
, Odstawić na 2-3 godziny.
Jajka
rozmącić,
mąkę
i
bułkę tartą
wsypać na talerze. Panierować w
mące
,
jajku
i
bułce tartej
, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor.Opublikowany w
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/12/amur-z-patelni.html
Przepisy powiązane
Filet ekspresowo
Smażone kanie
Schabowe z kani
SMAŻONE BOCZNIAKI
Paluszki z łososia
Składniki powiązane (0)