Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet z ryby 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka według uznania
jajka 1 sztuk
bułka tarta według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Umyta, osuszoną
rybę skropić
sokiem z cytryny i oprószyć
solą oraz
pieprzem. Wstawić pod przykryciem na 30 minut do lodówki. Następnie obtoczyć w
mące, roztrzepanym
jajku oraz
tartej bułce i smażyć na rumiano z obu stron, na rozgrzanym
oleju.Uwagi:Filet można też natrzeć
imbirem lub
ziołami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: