ßßß Cookit - przepis na Filet ekspresowo

Filet ekspresowo

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z ryby 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka według uznania
jajka 1 sztuk
bułka tarta według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Umyta, osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Wstawić pod przykryciem na 30 minut do lodówki. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku oraz tartej bułce i smażyć na rumiano z obu stron, na rozgrzanym oleju.
Uwagi:
Filet można też natrzeć imbirem lub ziołami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9607/Filet-ekspresowo