ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokarp 1 sztukwino czerwone wytrawne 0,5 szklanekwęgierki 250 gramówmąka 1 łyżek stołowycholiwa 4 łyżek stołowychCynamon 1 szczyptagoździki 1 szczyptaimbir 1 szczyptacukier według uznaniasok z cytryny według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sprawioną, oczyszczoną rybę pokroić na dzwonka, posolić i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Świerze lub mrożone śliwki opłukać(kilka odłożyć) i zmiksować (bez pestek) z winem oraz mielonymi przyprawami. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem oraz solą. Kawałki karpia obtoczyć w mące i zrumienić z obu stron na rozgrzanej oliwie. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i obłożyć odłożonymi śliwkami, polać przygotowanym sosem i zapiec. Podawać na gorąco.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: