ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegodzwonek karpia 8 sztukcebula 2 sztukwłoszczyzna - bez kapusty 1 sztukmasło 100 gramówmąka 3 łyżek stołowychsok z limonki 1 sztukolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną włoszczyznę pokroić w słupki i wymieszać z posiekaną cebulą. Umytą, osuszoną rybę włożyć do salaterki, obłożyć warzywami i pod przykryciem odstawić w chłodne miejsce na 2,5h. Masło utrzeć mikserem z kilkoma kroplami soku z limonki, przełożyć do miseczki, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki. Z zimnego masła uformować kulki, ułożyć na talerzyku i wstawić do zamrażalnika. Z zamarynowanej ryby usunąć warzywa, a dzwonka oprószyć solą oraz pieprzem, obtoczyć w mące i każde usmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju, przełożyć na ogrzany półmisek. Podawać z masłem cytrynowym i pieczywem lub ziemniakami piure.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: