Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegodzwonek
karpia 8 sztuk
cebula 2 sztuk
włoszczyzna - bez
kapusty 1 sztuk
masło 100 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
sok z limonki 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
włoszczyznę pokroić w słupki i wymieszać z posiekaną
cebulą. Umytą, osuszoną
rybę włożyć do salaterki, obłożyć warzywami i pod przykryciem odstawić w chłodne miejsce na 2,5h.
Masło utrzeć mikserem z kilkoma kroplami
soku z limonki, przełożyć do miseczki, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki. Z zimnego
masła uformować kulki, ułożyć na talerzyku i wstawić do zamrażalnika. Z zamarynowanej
ryby usunąć warzywa, a dzwonka oprószyć
solą oraz
pieprzem, obtoczyć w
mące i każde usmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym
oleju, przełożyć na ogrzany półmisek. Podawać z
masłem cytrynowym i
pieczywem lub
ziemniakami piure.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: