ßßß Cookit - przepis na Karp z masłem cytrynowym

Karp z masłem cytrynowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
dzwonek karpia 8 sztuk
cebula 2 sztuk
włoszczyzna - bez kapusty 1 sztuk
masło 100 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
sok z limonki 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną włoszczyznę pokroić w słupki i wymieszać z posiekaną cebulą. Umytą, osuszoną rybę włożyć do salaterki, obłożyć warzywami i pod przykryciem odstawić w chłodne miejsce na 2,5h. Masło utrzeć mikserem z kilkoma kroplami soku z limonki, przełożyć do miseczki, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki. Z zimnego masła uformować kulki, ułożyć na talerzyku i wstawić do zamrażalnika. Z zamarynowanej ryby usunąć warzywa, a dzwonka oprószyć solą oraz pieprzem, obtoczyć w mące i każde usmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju, przełożyć na ogrzany półmisek. Podawać z masłem cytrynowym i pieczywem lub ziemniakami piure.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7441/Karp-z-maslem-cytrynowym