« Powrót Dodaj przepis do ulubionych! (ilość porcji): 4 (z pieczeniem / smażeniem): 120 minut (stopień trudności): Oceń przepis Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas! Średnia ocena użytkowników : 4 Ilość ocen : 2 Składnik Logo Ilość Czego mięso gulaszowe 500 gramów bulion grzybowy 2 kostek cebula 1 sztuk papryka czerwona 1 sztuk pieczarka 250 gramów olej 3 łyżek stołowych śmietana 3 łyżek stołowych mąka 2 łyżek stołowych papryka słodka według uznania pieprz według uznania Wykonanie: Cebulę, paprykę, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na oleju. Bulion grzybowy rozprowadzić w 1 litrze gorącej wody. Do mięsa dodać bulion, wino, cebulę, paprykę i dusić 1 godzinę. Dodać pieczarki, doprawić pieprzem i słodką papryką i dusić jeszcze 30 minut. Mąkę rozprowadzić w śmietanie, połączyć z gulaszem i zagotować. Autor: Becia Zobacz inne przepisy użykownika! Potrawy z Grzybów Potrawy z Mięsa Komentarze: Autor: Witold Data: 2009-03-28 bardzo pyszna potrawa:) Dodaj komentarz: Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: