ßßß Cookit - przepis na Frykas drobiowy w sosie śmietanowym

Frykas drobiowy w sosie śmietanowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
przyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowych
rosół drobiowy 1 kostek
filet drobiowy 500 gramów
pieczarki 200 gramów
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
śmietana słodka 200 mililitrów
mąka 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Filety drobiowe pokroić na duże kawałki i obtoczyć w przyprawie jarzynowej. Pieczarki oczyścić i każdą pokroić na 4 części. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę, mięso i pieczarki. Rosół rozprowadzić w 300 ml gorącej wody i dodać do mięsa, dusić 5 minut. Mąkę rozprowadzić w śmietanie i połączyć z mięsem, zagotować. Podawać z ryżem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4493/Frykas-drobiowy-w-sosie-smietanowym