ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoprzyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowychschab 400 gramówmasło 1 łyżek stołowychpieczarki 400 gramówcebula mała 1 sztukżółtka 2 sztukmąka 2 łyżek stołowychnatka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniaWykonanie:Schab podzielić na 4 porcje, każdy kawałek mięsa naciąć tak, aby powstała kiszeń, natrzeć przyprawą jarzynową. Grzyby i cebulę oczyścić i pokroić, dusić na maśle. Po odparowaniu płynu dodać żółtka i natkę pietruszki, doprawić pieprzem.Nacięcia w schabie napełnić farszem, spiąć wykałaczkami i obtoczyć w mące. Smażyć na oleju po 2 minuty z obu stron, podlać wodą i dusić pod przykryciem 10 minut. Podawać z ugotowanymi warzywami: brokuły, kalafior.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: