ßßß Cookit - przepis na Schab faszerowany grzybami

Schab faszerowany grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
przyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowych
schab 400 gramów
masło 1 łyżek stołowych
pieczarki 400 gramów
cebula mała 1 sztuk
żółtka 2 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Schab podzielić na 4 porcje, każdy kawałek mięsa naciąć tak, aby powstała kiszeń, natrzeć przyprawą jarzynową. Grzyby i cebulę oczyścić i pokroić, dusić na maśle. Po odparowaniu płynu dodać żółtka i natkę pietruszki, doprawić pieprzem.
Nacięcia w schabie napełnić farszem, spiąć wykałaczkami i obtoczyć w mące. Smażyć na oleju po 2 minuty z obu stron, podlać wodą i dusić pod przykryciem 10 minut. Podawać z ugotowanymi warzywami: brokuły, kalafior.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4452/Schab-faszerowany-grzybami