ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegochleb żytni 6 sztukżółty ser 150 gramówbulion 1 mililitrówmleko 1 szklanekżółtka 4 sztukmaggi 1 łyżek stołowychgałka muszkatołowa według uznanianatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:6 kromek czerstwego chleba namoczyć w bulionie, następnie zmiksować go lub przetrzeć przez sito. Dolać pół szklanki wody, doprawić maggi, solą i gotować 15 minut. Żółtka roztrzepać z mlekiem i energicznie mieszając, wlać do zdjętej z ognia gorącej zupy. Ponownie postawić garnek na ogniu, chwilę podgrzewać, cały czas mieszając, ale nie doprowadzić do wrzenia. Przyprawić do smaku odrobiną startej gałki, solą i pieprzem. Na talerzach gorącą zupę posypać ostrym startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki.Uwagi:Natkę pietruszki można zastąpić koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: