ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 120 gramówjajka 3 sztukmleko 0,5 szklaneksól według uznaniaolej 1 łyżek stołowycholej według uznaniabanay 7 sztukmasło 20 gramówsok z cytryny 2 łyżek stołowychcukier 150 gramówmasło 1 łyżek stołowychsok z pomarańczy 0,5 szklanekrum 50 mililitrówczekolada gorzka 0,5 sztukcukier puder według uznaniaWykonanie:Ciasto: przesianą mąkę zmiksować z jajkami, mlekiem, łyżką oleju i szczyptą soli. Wstawić na 30 minut do lodówki.Na oleju usmażyć 12 naleśników i odstawić je do lekko nagrzanego piekarnika.Obrane banany pokroić w plastry i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Skropić sokiem z cytryny. Cukier podsmażyć z odrobina masła, zalać sokiem pomarańczowym i rumem. Do soku włożyć plastry bananów i razem przez chwile smażyć.Banany rozłożyć na naleśnikach i polać karmelowo-rumowym sosem. Każdy naleśnik złożyć na pół, wierzch lekko posypać cukrem pudrem i polać roztopiona czekoladą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: