Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 120 gramów
jajka 3 sztuk
mleko 0,5 szklanek
sól według uznania
olej 1 łyżek stołowych
olej według uznania
banay 7 sztuk
masło 20 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
cukier 150 gramów
masło 1 łyżek stołowychsok z
pomarańczy 0,5 szklanek
rum 50 mililitrów
czekolada gorzka 0,5 sztuk
cukier puder według uznaniaWykonanie:Ciasto: przesianą
mąkę zmiksować z
jajkami,
mlekiem, łyżką
oleju i szczyptą
soli. Wstawić na 30 minut do lodówki.Na
oleju usmażyć 12 naleśników i odstawić je do lekko nagrzanego piekarnika.Obrane
banany pokroić w plastry i podsmażyć na rozgrzanym
maśle. Skropić
sokiem z cytryny.
Cukier podsmażyć z odrobina
masła, zalać
sokiem pomarańczowym i
rumem. Do soku włożyć plastry
bananów i razem przez chwile smażyć.
Banany rozłożyć na naleśnikach i polać karmelowo-
rumowym sosem. Każdy naleśnik złożyć na pół, wierzch lekko posypać
cukrem pudrem i polać roztopiona
czekoladą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: