Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
masło 2 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
masło 100 gramów
czosnek 1 ząbki
tymianek 2 gałązki
natka pietruszki 2 gałązki
koperek 2 gałązkiWykonanie:
Masło ziołowe: miękkie 100g
masła utrzeć z roztartym
czosnkiem i posiekanymi siołami oraz szczyptą
soli. Z
masła uformować wałek i mocno schłodzić, a
potem pokroić w grube pl;astry.Sprawionego
karpia umyć, osuszyć i pokroić na dzwonka. Oprószyć
sola oraz
pieprzem i obtoczyć w
mące. Na patelni rozgrzać 3 łyżki
oleju z 2 łyżkami
masła. Na niezbyt dużym ogniu smażyć kawałki
ryby z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierze do pieczenia, przełożyć na półmisek i udekorować plasterkami
masła.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: