ßßß Cookit - przepis na Karp smażony z masłem ziołowym

Karp smażony z masłem ziołowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
masło 2 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
masło 100 gramów
czosnek 1 ząbki
tymianek 2 gałązki
natka pietruszki 2 gałązki
koperek 2 gałązki
Wykonanie:
Masło ziołowe: miękkie 100g masła utrzeć z roztartym czosnkiem i posiekanymi siołami oraz szczyptą soli. Z masła uformować wałek i mocno schłodzić, a potem pokroić w grube pl;astry.
Sprawionego karpia umyć, osuszyć i pokroić na dzwonka. Oprószyć sola oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju z 2 łyżkami masła. Na niezbyt dużym ogniu smażyć kawałki ryby z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierze do pieczenia, przełożyć na półmisek i udekorować plasterkami masła.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9692/Karp-smazony-z-maslem-ziolowym