Wykonanie
Składniki:700 gram
cukinii (startej na dużych oczkach)2 łyżeczki
soli2jajka150 gram
mąki5 ząbków
czosnkuposiekany
koperek2 łyżeczki
tymianku suszonego
pieprz cayenne do smakuświeżo zmielony
pieprzolej do smażenia
Sposób przygotowania:
cukinię umyj i zetrzyj na tarce na dużych oczkachzasyp ją 2 łyżeczkami
soli i pozostaw na pół godzinkinastępnie przepłucz ją na sicie
wodą i dokładnie odciśnij (bardzo ważne by ją dobrze odcisnąć)do
cukinii dodaj
jajka, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
koperek drobno posiekany oraz dopraw do smaku
tymiankiem oraz świeżo zmielonym
pieprzem i
solą, wszystko dobrze wymieszajpowoli, partami dosypuj
mąkę, ciągle mieszając aby ciasto nabrało gęstej konsystencjiplacuszki nakładaj na rozgrzaną patelnie za pomocą łyżki (smażymy z obydwu stron)SMACZNEGO