ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegojarmuż 250 gramówmrożone ciasto francuskie 150 gramówczosnek 3 ząbkipor, kawałek 1 sztukmleko 100 mililitrówmasło 2 łyżek stołowychmąka 1 łyżek deserowychser żółty 50 gramówpapryka, kawałek 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Ciasto rozmrozić. Jarmuż umyć i wyciąć z liści grube nerwy. Liście wrzucać partiami do wrzącej wody na 3 minuty i odcedzić. Drobno pokrojonego pora podsmażyć na maśle, dolać 3 łyżki wody i rozgnieciony czosnek, mieszając posolić i popieprzyć, dosypać pokrojony na mniejsze kawałki jarmuż. Dusić 4 minuty, a pod koniec zagęścić mlekiem rozmieszanym z mąką. Formę na tartę wyłożyć ciastem, przełożyć do niej farsz. Wierzch udekorować kratką z sera pokrojonego na paski i papryką pociętą na małe kawałki. Piec ok. 25 minut w 200 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: