ßßß Cookit - przepis na Kolorowa tarta z jarmużem

Kolorowa tarta z jarmużem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
jarmuż 250 gramów
mrożone ciasto francuskie 150 gramów
czosnek 3 ząbki
por, kawałek 1 sztuk
mleko 100 mililitrów
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek deserowych
ser żółty 50 gramów
papryka, kawałek 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Ciasto rozmrozić. Jarmuż umyć i wyciąć z liści grube nerwy. Liście wrzucać partiami do wrzącej wody na 3 minuty i odcedzić. Drobno pokrojonego pora podsmażyć na maśle, dolać 3 łyżki wody i rozgnieciony czosnek, mieszając posolić i popieprzyć, dosypać pokrojony na mniejsze kawałki jarmuż. Dusić 4 minuty, a pod koniec zagęścić mlekiem rozmieszanym z mąką. Formę na tartę wyłożyć ciastem, przełożyć do niej farsz. Wierzch udekorować kratką z sera pokrojonego na paski i papryką pociętą na małe kawałki. Piec ok. 25 minut w 200 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5133/Kolorowa-tarta-z-jarmuzem