Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
jarmuż 250 gramówmrożone
ciasto francuskie 150 gramów
czosnek 3 ząbki
por, kawałek 1 sztuk
mleko 100 mililitrów
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek deserowych
ser żółty 50 gramów
papryka, kawałek 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Ciasto rozmrozić.
Jarmuż umyć i wyciąć z liści grube nerwy. Liście wrzucać partiami do wrzącej
wody na 3 minuty i odcedzić. Drobno pokrojonego
pora podsmażyć na
maśle, dolać 3 łyżki
wody i rozgnieciony
czosnek, mieszając posolić i popieprzyć, dosypać pokrojony na mniejsze kawałki
jarmuż. Dusić 4 minuty, a pod koniec zagęścić
mlekiem rozmieszanym z
mąką. Formę na tartę wyłożyć
ciastem, przełożyć do niej farsz. Wierzch udekorować kratką z
sera pokrojonego na paski i
papryką pociętą na małe kawałki. Piec ok. 25 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: