Wykonanie
Szybka i smaczna odmiana obiadowego menu ;-)Składniki-30 dag
ciasta francuskiego-opakowanie
mrożonego szpinaku-
cebula-2 ząbki
czosnku-50 dag
pieczarek-3 łyżki
masła-
sól,
pieprz-2 łyżki
mąki-pół litra
mleka-10 dag startego
żółtego sera-4 plastry
salamiPrzygotowanie
Ciasto francuskie rozmrozić, wyciąć 4 kwadraty (20x20cm), wyłożyć nimi żaroodporne foremki (ja robiłam w 2 większych).
Cebulę i
czosnek obrać i posiekać.
Pieczarki oczyścić, przekroić na pół. Połowę
masła stopić na patelni, zeszklić
cebulę i
czosnek. Dodać
szpinak, dusić ok. 5 minut. Dodać
pieczarki, wymieszać, dusić jeszcze 5 minut, przyprawić do smaku.Pozostałe
masło stopić w rondelku, dodać
mąkę i
mleko. Mieszając, zagotować. Dodać stary
ser, wymieszać. Sos wymieszać ze
szpinakiem i
pieczarkami, przyprawić. Masą napełnić foremki z
ciastem. Piec ok. 25 minut w temp. 200st. Udekorować
salami.
Smacznego! ;-)