Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
kiszona kapusta 1/2 kilogramówugotowana wędzonka 250 gramówfrankfuterki 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
wywar z wędzonki 3/4 litrów
papryka 3 łyżek deserowych
liście laurowe według uznania
cukier puder 1 łyżek deserowych
sól według uznania
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
śmietana według uznania
owoce jałowca według uznania
chili według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Rozgrzej naczynie. Małą
cebulę pokrój i zeszklij na
oliwie. Dodaj
czosnek,
mąkę i
koncentrat pomidorowy,
chili,
pieprz i
paprykę i dokładnie wymieszaj. Następnie połącz z
kiszoną kapustą i całość zalej
wywarem z wędzonki wymieszanym z kostkami rosołowymi. Dodaj
cukru pudru,
owoców jałowca i
liści laurowych. Po 10 minutach gotowania dodaj drobno pokrojoną wędzonkę i jeszcze przez chwilę gotuj w najniższej temperaturze.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaZupyKomentarze:Autor: izzData: 2010-01-20Składniki z wykazu nie zgadzaja sie ze składnikami w przepisie wykonaniaAutor: izzData: 2010-01-20Składniki na liście nie zgadzają się ze składnikami w sposobie wykonaniaAutor: Scully16Data: 2009-04-14hm...Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: