ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegokiszona kapusta 1/2 kilogramówugotowana wędzonka 250 gramówfrankfuterki 2 sztukoliwa 1 łyżek stołowychmąka 3 łyżek stołowychwywar z wędzonki 3/4 litrówpapryka 3 łyżek deserowychliście laurowe według uznaniacukier puder 1 łyżek deserowychsól według uznaniakoncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowychśmietana według uznaniaowoce jałowca według uznaniachili według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Rozgrzej naczynie. Małą cebulę pokrój i zeszklij na oliwie. Dodaj czosnek, mąkę i koncentrat pomidorowy, chili, pieprz i paprykę i dokładnie wymieszaj. Następnie połącz z kiszoną kapustą i całość zalej wywarem z wędzonki wymieszanym z kostkami rosołowymi. Dodaj cukru pudru, owoców jałowca i liści laurowych. Po 10 minutach gotowania dodaj drobno pokrojoną wędzonkę i jeszcze przez chwilę gotuj w najniższej temperaturze.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaZupyKomentarze:Autor: izzData: 2010-01-20Składniki z wykazu nie zgadzaja sie ze składnikami w przepisie wykonaniaAutor: izzData: 2010-01-20Składniki na liście nie zgadzają się ze składnikami w sposobie wykonaniaAutor: Scully16Data: 2009-04-14hm...Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: