ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kiszona 300 gramówboczek wędzony 300 gramówcebula 1 sztukmarchewka 1 sztukpietruszka 1 sztukkapusta biała surowa 200 gramówgrzyby suszone 5 sztuksmalec 0,5 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychprzecier pomidorowy 1 łyżek stołowychpieprz 5 ziarnaliść laurowy 1 sztuksól według uznaniaWykonanie:Umyte grzyby moczyć 3h. Oczyszczoną marchewkę, pietruszkę i wędzonkę pokrojoną zalać 6,5 szklankami wody, dodać listek laurowy, ziarno pieprzu czarnego oraz grzyby wraz z wodą i gotować 45 minut. Obie kapusty posiekać i przełożyć do rondla, zalać szklanką wody i dusić. Oczyszczoną, posiekaną cebulę podsmażyć na smalcu, oprószyć mąką, wymieszać z przecierem i dodać do kapusty, mieszając, chwilę dusić. Kapustę przełożyć do garnka z ugotowanymi warzywami, mieszając zagotować i doprawić solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: