Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
boczek - plastry 200 gramówliście
kapusty 4 sztuk
papryka mielona słodka i ostra według uznania
kminek 0,5 łyżek deserowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo w osolonej wodzie, a liście
kapusty z blanszować we wrzącej wodzie, polać zimną, osączyć. Obrane
ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki jednakowej wielkości, posolić i oprószyć
kminkiem mielonym oraz
pieprzem wymieszanym z mieloną
papryką. Na szpikulce do szaszłyków nadziewać kawałki
ziemniaków,
kapusty i
boczku, aż do wyczerpania składników. Dodatkowo każdy szaszłyk można owinąć
boczkiem. Posmarować
olejem i ułożyć na rozgrzanym grillu. Wielokrotnie obracać. Podawać chrupiące i zrumienione z
keczupem lub
musztardą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: