ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki po indonezyjsku

Szaszłyki po indonezyjsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kości 60 dekagramów
cebula 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
czerwona papryka 1 sztuk
piprz cytrynowy 1 łyżek deserowych
przyprawa do grilla, pieprz według uznania
czosnek 2 ząbki
olej według uznania
Wykonanie:
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Wymieszać ze wszystkimi przyprawami oraz zmiażdżonym czosnkiem. Pomidory pokroić w ósemki. Paprykę przekroić wzdłuż, oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w grube krążki.Przygotowane składniki nabijać po kolei na szpadki uprzednio posmarowane olejem. Piec na grillu, często obracając lub usmażyć na patelni.
Uwagi:
Podawać z ryżem na sypko lub z białym pieczywem.
Autor: justynaf7
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4219/Szaszlyki-po-indonezyjsku