Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 500 gramów
masło 20 gramów
mąka 140 gramów
jajka 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
natka pietruszki według uznania
szałwia według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
szafran według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Z drobno posiekanych i uduszonych
grzybów,
mąki oraz
jajek przygotować ciasto, posolić, dodać
natkę pietruszki lub
szałwię. Uformować małe wałeczki i smażyć na
maśle. Podawać z jasnym sosem zrobionym z białej zasmażki i słodkiej
śmietany (lub
mleka), przyprawionym
szafranem i
solą.Uwagi:
Grzyby:
maślaki,
borowiki, twardzioszek przydrożnyPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: