ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogąski 600 gramówjajka 1 szklanekśmietana 1 szklanekmąka 150 gramówolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby osuszyć, przyciąć krótko trzonki. Wymieszać śmietanę z jajkiem oraz maka, doprawić solą, całość krótko zmiksować i odstawić na 20 minut. Olej rozgrzać na patelni. Kapelusze gąsek zanurzać w zamieszanym cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor na oleju. Osączyć na papierowym ręczniku. Oprószyć solą oraz pieprzem. Podawać gorące lub przestudzone z sałatą polaną sosem winegret.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: