ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoboczniaki 800 gramówjajka 2 sztukmąka według uznaniabułka tarta według uznaniaolej według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Grzyby dokładnie opłukać (bardzo duże pokroić na kwadraty 6 x 6cm) i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odkroić połamane brzegi i wystające kawałki nóżek tak, by uformować płat w kształcie kotleta. następnie kolejno panierować każdą porcję najpierw w mące, potem w jajkach roztrzepanych z łyżką wody i na końcu w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Gdy kotlety się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażyć jeszcze po 4 minuty z obu stron. Po zdjęciu z ognia doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami piure i zasmażoną kapustą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: