ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosuszone grzyby 24 sztukmleko 2 szklanekmąka 2 łyżek stołowychjajka 1 sztukbułka tarta według uznaniaolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte suszone grzyby tzn same kapelusze grzybów zalać zimnym mlekiem i odstawić na noc. Rano dodać szklankę wody oraz szczyptę soli i ugotować. Odcedzone grzyby oprószyć sola oraz pieprzem z obydwu stron. Obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: