Wykonanie
Okres wiosenno-letni co roku skłania mnie ku daniom wegetariańskim. Szaleję ze
szparagami,
młodą kapustą,
rzodkiewkami,
kalarepą... A w tym roku także z boczniakami :)Najprostszą - przynajmniej dla mnie - metodą ich szybkiego przygotowania jest usmażenie w formie kotletów. Smakują wybornie... Aż ślinka mi znów leci...
Składniki:opakowanie boczniaków1 litr
mlekasólpieprz2
jajkamąkabułka tartaolej do smażeniaSposób przygotowania:Boczniaki włóż do miski i zalej
mlekiem. Pozostaw na 2 godziny. Po tym czasie osącz je na sicie, rozłóż na deseczce,
posól i popieprz. Oprósz każdy z nich z obu stron
mąką.Następnie obtaczaj w roztrzepanym
jajku i w
bułce tartej i kładź na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smaż z obu stron na złoty kolor.