ßßß Cookit - przepis na Kotlety z boczniaków

Kotlety z boczniaków

nazwa

Wykonanie

Okres wiosenno-letni co roku skłania mnie ku daniom wegetariańskim. Szaleję ze szparagami, młodą kapustą, rzodkiewkami, kalarepą... A w tym roku także z boczniakami :)
Najprostszą - przynajmniej dla mnie - metodą ich szybkiego przygotowania jest usmażenie w formie kotletów. Smakują wybornie... Aż ślinka mi znów leci...
Składniki:
opakowanie boczniaków
1 litr mleka
sól
pieprz
2 jajka
mąka
bułka tarta
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Boczniaki włóż do miski i zalej mlekiem. Pozostaw na 2 godziny. Po tym czasie osącz je na sicie, rozłóż na deseczce, posól i popieprz. Oprósz każdy z nich z obu stron mąką.
Następnie obtaczaj w roztrzepanym jajku i w bułce tartej i kładź na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Źródło:http://www.pilkawkuchni.pl/2015/06/kotlety-z-boczniakow.html