ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekmasło 100 gramówjajka 4 sztukmleko zsiadłe 0,5 szklaneksól według uznaniaolej według uznaniagrzyby 400 gramówmasło 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby pokroić na kawałki, podsmażyć na łyżce masła, doprawić pieprzem i solą.Ciasto: mąkę wymieszać ze stopionym masłem(100g), z żółtkami i zsiadłym mlekiem, posolić. Powinno mieć gęstość śmietany. Jednolite ciasto połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek i ostrożnie wymieszać.Na małej patelni rozgrzać olej i wlewać po chochelce ciasta, rozprowadzać po dnie. Gdy spód się zetnie, równomiernie posypywać wierzch usmażonymi grzybami, po 1-2 min odwrócić placek na drugą stronę i smażyć jeszcze 2-3 min na niedużym ogniu. Usmażone bliny układać w stosik.Uwagi:Grzyby: pieczarki, boczniaki lub leśne.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z GrzybówKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29pycha, cos na kolacjeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: