Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sos do spaghetti 2 sztuk
ziemniaki 1 kilogramów
jajka 1 sztuk
mąka 250 gramówWykonanie:Z przesianej
mąki,
jajek i ugotowanych, przeciśniętych przez praskę
ziemniaków zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta wyrobić zgrabne kopytka i partiami gotować w dużej ilości osolonego wrzątku. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać na gorąco polane sosem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu.Uwagi:
Sos do spaghetti:
pomidorowym (z
cebulą,
czosnkiem i
bazylią),
czosnkowym lub bolognese (z
boczkiem, mielonym
mięsem i
pomidorami).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: