Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ogórek 2 sztuk
sałata 1 sztuk
koperek 1 łyżek stołowych
pietruszka 1 łyżek stołowych
mięta świeża według uznania
oliwa 6 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
dymka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Ogórki umyć, obrać i pokroić na plasterki a następnie plasterki przeciąć na pół.
Koperek, zieloną
pietruszkę i
dymkę umyć i drobno posiekać. Przygotować sos. Rozetrzeć
sól,
pieprz i
cukier z
octem. Dodać
oliwę i drobno posiekaną
cebulkę. Wymieszać. Do miski włożyć
ogórki, zalać połową sosu i wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem ułożyć na talerzu liście
sałaty, na nich
ogórki, posiekaną
pietruszkę z
koperkiem, polać resztą sosu i przybrać listkami
mięty.Jarzyny i Pasztety weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: