Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
margaryna 1.5 sztuk
mleko 0.75 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier 1.5 szklanek
jajko 6 sztuk
kakao 5 łyżek deserowychWykonanie:
Margarynę,
cukier,
mleko i
kakao zagotować,i stale mieszając gotować przez 10 minut. Z tego odlać 3/4 szklanki i zostawić na polewę.Do przestudzonej masy dodać
żółtka,
mąkę,ewentualnie 1 opakowanie
rodzynek,na końcu ubitą pianę z
białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
bułką tartą podłużnej, wąskiej blachy. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.Wystudzoną babkę oblać pozostawioną polewą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: