ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegociasto francuskie mrożone 50 dekagramówjajka 9 sztuknataka pietruszki 2 łyżek stołowychbułka tarta 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukpieczarki 50 dekagramówżółtka 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaolej 1 łyżek stołowychWykonanie:Ugotować na twardo 8 jajek, ostudzić i obrać. ciasto rozmrozić w temp. pokojowej. pieczarki oczyścić, cebulę obrać. Składniki posiekać i usmażyć na oleju. przyprawić sola i pieprzem, przestudzić i wymieszać z natka, surowym jajkiem i bułka tartą. Ciasto rozwałkować i pokroić na 8 kwadratów. Na środku każdego nałożyć porcję farszu i jajko. Przeciwległe boki kwadratów zwinąć do góry i zlepić. Koperty ustawić na blaszce wyłożonej pergaminem. Posmarować roztrzepanym żółtkiem. piec 20min. w temp.180st.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: