ßßß Cookit - przepis na Jajka w cieście francuskim

Jajka w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto francuskie mrozone 500 gramów
jajka 9 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieczarki 500 gramów
żółtka 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
8 jajek ugotować na twardo i ostudzić. W temperaturze pokojowej rozmrozić ciasto. oczyszczone pieczarki i cebule posiekać i usmażyć na oleju. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Przestudzone wymieszać z posiekana natka pietruszki, surowym jajkiem i bułka tartą.
Rozwałkować ciasto i pokroić na 8 kwadratów. Na środku każdego nałożyć porcję farszu i jajko. Przeciwległe boki kwadratów zawinąć do góry i zlepić. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym żółtkiem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10292/Jajka-w-ciescie-francuskim