ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegociasto francuskie mrozone 500 gramówjajka 9 sztuknatka pietruszki 2 łyżek stołowychbułka tarta 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukpieczarki 500 gramówżółtka 1 sztukolej 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:8 jajek ugotować na twardo i ostudzić. W temperaturze pokojowej rozmrozić ciasto. oczyszczone pieczarki i cebule posiekać i usmażyć na oleju. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Przestudzone wymieszać z posiekana natka pietruszki, surowym jajkiem i bułka tartą.Rozwałkować ciasto i pokroić na 8 kwadratów. Na środku każdego nałożyć porcję farszu i jajko. Przeciwległe boki kwadratów zawinąć do góry i zlepić. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym żółtkiem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: