Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
soczewica 600 gramów
ziemniaki 450 gramów
marchewka 300 gramów
pory 500 gramów
bulion warzywny 1,5 litrów
pomidory 2 puszka
olej 2 łyżek stołowych
estragon według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wypłukaną
soczewicę zalać
wodą tak, aby przykrywała ziarna i pozostawić na noc. Rano odcedzić i zalać 1,5 l
wody. Gotować bez
soli 20 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać i odszumować. Odcedzić.Oczyszczoną
marchewkę pokroić w grubsze talarki,
ziemniaki w 2 cm kostkę, a
pora w krążki. Warzywa smażyć w 2 łyżkach
oleju. Dodać
soczewicę, wlać
bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Pokrojone w plastry
pomidory wrzucić do
soczewicy. Doprawić
pieprzem oraz
solą. Podawać udekorowane listkami
estragonu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: