ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosoczewica 600 gramówziemniaki 450 gramówmarchewka 300 gramówpory 500 gramówbulion warzywny 1,5 litrówpomidory 2 puszkaolej 2 łyżek stołowychestragon według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wypłukaną soczewicę zalać wodą tak, aby przykrywała ziarna i pozostawić na noc. Rano odcedzić i zalać 1,5 l wody. Gotować bez soli 20 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać i odszumować. Odcedzić.Oczyszczoną marchewkę pokroić w grubsze talarki, ziemniaki w 2 cm kostkę, a pora w krążki. Warzywa smażyć w 2 łyżkach oleju. Dodać soczewicę, wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Pokrojone w plastry pomidory wrzucić do soczewicy. Doprawić pieprzem oraz solą. Podawać udekorowane listkami estragonu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: