Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
cebula 3 sztuk
drożdże 30 gramów
jajka 2 sztuk
żółtka 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
mleko 4 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
sól czosnkowa według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Drożdże rozetrzeć z
cukrem, dodać ciepłe
mleko i 2 łyżki
mąki. Rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie połączyć z resztą
mąki,
jajkami, stopionym
masłem i szczyptą
soli. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. oczyszczoną
cebulę drobno pokroić, zrumienić na
oliwie i doprawić
solą oraz
pieprzem. Ciasto rozwałkować na grubość palca, pokroić na kwadraty o
boku 8 cm, na środek placka nałożyć farsz, złożyć po przekątnej i zlepić boki. Układać na natłuszczonej blasze, wierzch posmarować rozbełtanym
żółtkiem. Piec 30 minut w 170 stopniach. Podawać do zupy grzybowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.WigiliaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29bardzo ciekawy przepisAutor: wieslawal64Data: 2008-12-09Nie przepadam za knyszami, ale te wyglądają całkiem całkiem.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: