ßßß Cookit - przepis na Łosoś z oliwkami

Łosoś z oliwkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
łosoś surowy 400 gramów
oliwki czarne 50 gramów
koperek 1 gałązki
cebula czerwona 1 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Owinięty folią filet włożyć do zamrażalnika na 25 minut, aby mięso dobrze stężało, ale nie zamarzło. Oczyszczona cebule posiekać. Odwinięta z folii rybę pokroić w jak najcieńsze plasterki. Na szerokim ostrzu noża przenieść plasterki na talerz.
Sos: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem sola oraz pieprzem na gładka dość gęsta emulsje.
Na plastrach łososia rozłożyć krążki oliwek, rozsypać koperek i posiekana cebulę oraz polać sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10953/Losos-z-oliwkami