Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
łosoś surowy 400 gramów
oliwki czarne 50 gramów
koperek 1 gałązki
cebula czerwona 1 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Owinięty folią filet włożyć do zamrażalnika na 25 minut, aby
mięso dobrze stężało, ale nie zamarzło. Oczyszczona
cebule posiekać. Odwinięta z folii
rybę pokroić w jak najcieńsze plasterki. Na szerokim ostrzu noża przenieść plasterki na talerz.Sos:
oliwę wymieszać z
sokiem z cytryny,
cukrem sola oraz
pieprzem na gładka dość gęsta emulsje.Na plastrach
łososia rozłożyć krążki
oliwek, rozsypać
koperek i posiekana
cebulę oraz polać sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: