ßßß Cookit - przepis na Gołąbki z młodej kapusty

Gołąbki z młodej kapusty

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta młoda 1 sztuk
piersi z kurczaka 2 sztuk
bulion 1 litrów
pomidory konserwowe 1 puszka
marchewka młoda 3 sztuk
ryż 1 szklanek
ser żółty 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowany ryż wymieszać z tartym żółtym serem. W bulionie ugotować mięso, zmielić i wymieszać z ryżem. Oczyszczone, pokrojone na plastry marchewki dodać do farszu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Listki kapusty z blanszować. Na ostudzone nakładać farsz i zwijać, układać w rondlu. Pomidory zmiksować ze szklanką bulionu. Zalać gołąbki i dusić 20 minut. Przyprawić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10459/Golabki-z-mlodej-kapusty