Wykonanie
Składniki:2 duże
bakłażany2 duże kotlety
z piersi kurczaka10 dag
sera żółtego w plasterkach1 szkanka ugotowanego
ryżu1/2 stronka
zielonej papryki1/2 stronka
czerwonej paprykisól i
pieprzBakłażany przecinamy wzdłuż na połowę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200'C na 20 minut.
Bakłażany......................................................Następnie wyjmujemy i odstawiamy do przechłodzenia. Z podpieczonych
bakłażanów usówamy miąższ w taki sposób, aby przy ściankach pozostała warstawa nie grubsza niż centymetr. Wydrążone wnętrze lekko solimy.

Podpieczone i wydrążone
bakłażany.............................................................Kotlety i
paprykę kroimy w drobną kostkę i łączymy z drobno posiekanym miąższem
bakłażana i
ryżem.

Składniki na farsz........................................................................Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.

Farsz...........................................Wnętrze każdej połówki
bakłażana wykładamy plasterkami
sera.

i nadziewamy farszem.

Bakłażanay przed pieczeniem................................................Nadziane
bakłażany wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C na około 20-30 minut. Smacznego !

Faszerowane
bakłażany.........................................................

I jeszcze kawałek.................................................................