Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
jajka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
olej 1/3 szklanek
woda 1/3 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
margaryna według uznania
tarta bułka według uznania
cukier puder 2 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznania
kakao 2 łyżek stołowych
masło 1/2 kostekWykonanie:
Jajka utrzeć z
cukrem (najlepiej w mikserze)na puszystą masę,powoli dodawać przesianą z
proszkiem do pieczenia mąkę,
olej,
wodę.Wymieszać.Formę na babkę natłuścić
margaryną i posypać
tarta bułką.Przełożyć ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celcjusza.POLEWA:składniki polewy rozpuścić, gotować do czasu, aż masa zgęstnieje, mieszając, by się nie przypaliła.Polewę rozsmarować na cieście, a kiedy zastygnie, powierzchnię oprószyć
cukrem pudrem.Uwagi:Zamiast polewy z
masła i
kakaa można użyć kupowana polewęAutor: żankarZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: