Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka tortowa 8 łyżek stołowych
masło 100 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 100 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
czekolada gorzka 1 sztuk
migdaly mielone 100 gramów
kakao 1 łyżek deserowych
polewa czekoladowa 200 gramów
migdały 30 gramówWykonanie:
Masło stopić i ostudzić. Schłodzoną
czekoladę zetrzeć na drobnej tarce.
Jajka ubić ze szczyptą
soli na puch, stopniowo wsypywać
cukier.
Mąkę wymieszać z proszkiem, mielonymi
migdałami,
kakao i startą
czekoladą, dodać do masy i wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej
tartą bułką formy. Piec ok. 45 minut w 175 stopniach. Wystudzić.Polewę stopić w kąpieli
wodnej.
Migdały sparzyć wrzątkiem, pokroić na słupki, powbijać w ostudzone ciasto, tak by powstał "jeż". Stopioną
polewą czekoladową posmarować comber. Ciasto można podawać z
bitą śmietaną z dodatkiem
cynamonu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-29mnimmmAutor:
Kasia i TomekData: 2009-04-17Chyba żaden łasuch nie jest w stanie oprzeć się tej potrawie :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: