ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka tortowa 8 łyżek stołowychmasło 100 gramówjajka 4 sztukcukier 100 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptaczekolada gorzka 1 sztukmigdaly mielone 100 gramówkakao 1 łyżek deserowychpolewa czekoladowa 200 gramówmigdały 30 gramówWykonanie:Masło stopić i ostudzić. Schłodzoną czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Jajka ubić ze szczyptą soli na puch, stopniowo wsypywać cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem, mielonymi migdałami, kakao i startą czekoladą, dodać do masy i wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej tartą bułką formy. Piec ok. 45 minut w 175 stopniach. Wystudzić.Polewę stopić w kąpieli wodnej. Migdały sparzyć wrzątkiem, pokroić na słupki, powbijać w ostudzone ciasto, tak by powstał "jeż". Stopioną polewą czekoladową posmarować comber. Ciasto można podawać z bitą śmietaną z dodatkiem cynamonu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-29mnimmmAutor: Kasia i TomekData: 2009-04-17Chyba żaden łasuch nie jest w stanie oprzeć się tej potrawie :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: