ßßß Cookit - przepis na Comber czekoladowy

Comber czekoladowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka tortowa 8 łyżek stołowych
masło 100 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 100 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
czekolada gorzka 1 sztuk
migdaly mielone 100 gramów
kakao 1 łyżek deserowych
polewa czekoladowa 200 gramów
migdały 30 gramów
Wykonanie:
Masło stopić i ostudzić. Schłodzoną czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Jajka ubić ze szczyptą soli na puch, stopniowo wsypywać cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem, mielonymi migdałami, kakao i startą czekoladą, dodać do masy i wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej tartą bułką formy. Piec ok. 45 minut w 175 stopniach. Wystudzić.
Polewę stopić w kąpieli wodnej. Migdały sparzyć wrzątkiem, pokroić na słupki, powbijać w ostudzone ciasto, tak by powstał "jeż". Stopioną polewą czekoladową posmarować comber. Ciasto można podawać z bitą śmietaną z dodatkiem cynamonu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Wigilia
Komentarze:
Autor: karotka
Data: 2009-04-29
mnimmm
Autor: Kasia i Tomek
Data: 2009-04-17
Chyba żaden łasuch nie jest w stanie oprzeć się tej potrawie :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5099/Comber-czekoladowy