ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 1 kilogramówcytryna 1 sztukmasło 4 łyżek stołowychcukier 3,5 łyżek stołowychrodzynki 50 gramówrum 50 mililitróworzechy włoskie 50 gramówherbatniki 100 gramówbiałka 4 sztukcukier puder 0,75 szklanekcukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Obrane, kwaśne jabłka pokroić na cząstki, usuwając gniazda nasienne. Skropić sokiem z cytryny i przesmażyć na 3 łyżkach masła. Dodać cukier i dusić 5 minut. Zalane ciepła wodą rodzynki odstawić na 15 minut. Osączone zalać rumem i odstawić na 30 minut. Orzechy włoskie lub laskowe posiekać, a herbatniki pokruszyć. Resztą masła wysmarować żaroodporne naczynie i wsypać herbatniki. Wymieszać jabłka z rodzynkami oraz posiekanymi orzechami i wyłożyć na herbatniki. Ubić białka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Piane równomiernie rozłożyć na jabłkach. piec w piekarniku nagrzanym do 165 stopni do czasu, aż beza się przyrumieni. Od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: