Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoflaki wołowe 2 kilogramówkości wołowe 60 dekagramów
cebula 25 dekagramów
margaryna 15 dekagramów
majeranek 1 łyżek stołowych
imbir według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka pszenna 2 łyżek stołowych
ziele angielskie 2 ziarna
kostka rosołowa 2 kostekWykonanie:Flaki oczyścić sparzyć wrzątkiem, przepłukać i ugotować od zimnej osolonej
wody z
zielem angielskim.
Cebule obrać w kostkę.Ugotowane flaki odcedzić ostudzić i pokroić w paseczki. Ugotować
wywar z kości. Kości wyciągamy wkładamy do
wywaru flaki. Dodajemy
przyprawy i kostkę. Robimy zasmażkę z
cebuli na tłuszczu i z
maki. Zagęszczamy nią flaki.Zagotować doprawić zdjąć z ognia. Podajemy na gorąco z
pieczywem.Autor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: pinoczetData: 2010-03-13bardzo smaczne polecam.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: