ßßß Cookit - przepis na Flaczki wołowe śląskie

Flaczki wołowe śląskie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
flaki wołowe 2 kilogramów
kości wołowe 60 dekagramów
cebula 25 dekagramów
margaryna 15 dekagramów
majeranek 1 łyżek stołowych
imbir według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka pszenna 2 łyżek stołowych
ziele angielskie 2 ziarna
kostka rosołowa 2 kostek
Wykonanie:
Flaki oczyścić sparzyć wrzątkiem, przepłukać i ugotować od zimnej osolonej wody z zielem angielskim.Cebule obrać w kostkę.Ugotowane flaki odcedzić ostudzić i pokroić w paseczki. Ugotować wywar z kości. Kości wyciągamy wkładamy do wywaru flaki. Dodajemy przyprawy i kostkę. Robimy zasmażkę z cebuli na tłuszczu i z maki. Zagęszczamy nią flaki.Zagotować doprawić zdjąć z ognia. Podajemy na gorąco z pieczywem.
Autor: Wube
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Komentarze:
Autor: pinoczet
Data: 2010-03-13
bardzo smaczne polecam.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8523/Flaczki-wolowe-slaskie