ßßß
Cookit - przepis na Flaczki wegetariańskie z boczniaków
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Flaczki wegetariańskie z boczniaków
Składniki
Włoszczyzna mrożona
Cebula
Pieprz
Sól
Imbir
Gałka muszkatołowa
Majeranek
Liść laurowy
Ziele angielskie
Mąka
Margaryna
Masło
Wykonanie
W egetariańska wersja flaczków. Dla mięsożerców można dodać trochę gotowych flaczków wołowych lub pokrojonego w paski
kurczaka
.500g boczniaków300 g
włoszczyzny mrożonej
paski1
cebula
pokrojona w kostkę
pieprz
,
sól
imbir
,
gałka muszkatołowa
,
majeranek
liść laurowy
,
ziele angielskie
3-4 łyżki
mąki
3 łyżki
margaryny
lub
masła
Grzyby
pokroić w paseczki (w poprzek blaszek) i wrzucić do gotującego się
bulionu
. Gotować ok.15 minut, po czym dodać
włoszczyznę
, podsmażoną na patelni
cebulę
i
przyprawy
. Zasmażyć
mąkę
w
maśle
, a następnie rozprowadzić w zimnej wodzie i dolać do zupy. Gotować jeszcze ok. 5-10 minut.
Źródło:
http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2012/08/flaczki-wegetarianskie-z-boczniakow.html
Przepisy powiązane
Flaczki wołowe
Flaczki wołowe
Flaczki wołowe
Flaczki wołowe
Flaczki wołowe
Składniki powiązane (0)