ßßß
SKŁADNIKI1 kg flaków suchych obgotowanych;1 kg pręgi wołowej;włoszczyznę tyle co na rosół;imbir firmy Royal Brand;majeranek;gałka muszkatołowa firmy Royal Brand;liść laurowy;ziele angielskie;pieprz;sól;masło;mąka pszenna;WYKONANIEPręgę zalewamy zimną wodą i wstawiamy na mały ogień, w czasie gotowania zbieramy szumowiny a po godzinie dodajemy włoszczyznę. Do drugiego garnka wkładamy flaki i też zalewamy wodą, obgotowujemy ok. godziny. Odlewamy wodę z flaków. Gdy pręga jest już miękka, wyjmujemy ją i kroimy w kostkę. Flaki i pręgę wkładamy do rosołu. Przyprawiamy do smaku, nie zapominając o imbirze i gałce firmy Royal Brand . Ich przyprawy są naturalne i pozbawione konserwantów. To właśnie dzięki nim moje flaczki otrzymały niepowtarzalny smak. Na koniec robimy zasmażkę.