ßßß Cookit - przepis na Pieczone wachlarze

Pieczone wachlarze

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki - podłużne 4 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka 1 sztuk
jabłka 1 sztuk
brokuły 100 gramów
boczek wędzony w plastrach 100 gramów
czosnek 3 ząbki
ser żółty 4 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach na pół twardo, ostudzić, obrać z łupinek. Każdy ziemniak ponacinać w cienkie plasterki, rozchylić w wachlarze, nacięcia posypać ziołami, mielona papryką, sola oraz pieprzem. Oczyszczoną cebule pokroić w cienki talarki, a oczyszczoną paprykę pokroić w krótkie paski. Umyte jabłko, po usunięciu gniazd nasiennych, pokroić na półplasterki, a różyczki brokuła pokroić na połówki. W nacięcia ziemniaków włożyć na przemian przygotowane składniki oraz boczek. Oczyszczony czosnek rozdrobnić i wymieszać z oliwą i posmarować ziemniaki, posypać startym żółtym serem, ziołami i mieloną papryką. Zawinąć w folię i ułożyć na ruszcie. Piec ok. 20 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9054/Pieczone-wachlarze