Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki - podłużne 4 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka 1 sztuk
jabłka 1 sztuk
brokuły 100 gramów
boczek wędzony w plastrach 100 gramów
czosnek 3 ząbki
ser żółty 4 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa 2 łyżek stołowychWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach na pół twardo, ostudzić, obrać z łupinek. Każdy
ziemniak ponacinać w cienkie plasterki, rozchylić w wachlarze, nacięcia posypać
ziołami, mielona
papryką,
sola oraz
pieprzem. Oczyszczoną
cebule pokroić w cienki talarki, a oczyszczoną
paprykę pokroić w krótkie paski. Umyte
jabłko, po usunięciu gniazd nasiennych, pokroić na półplasterki, a różyczki
brokuła pokroić na połówki. W nacięcia
ziemniaków włożyć na przemian przygotowane składniki oraz
boczek. Oczyszczony
czosnek rozdrobnić i wymieszać z
oliwą i posmarować
ziemniaki, posypać startym
żółtym serem,
ziołami i mieloną
papryką. Zawinąć w folię i ułożyć na ruszcie. Piec ok. 20 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: