Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jogurt naturalny 2 szklanek
wywar z jarzyn 1.5 szklanek
śmietana 0.5 szklanek
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Obrane warzywa zalać wrzącą
wodą i ugotować
wywar. Odcedzić, ostudzić, oziębić. Zimny
wywar dolewać powoli do
jogurtu, nieustannie mieszając. Połączyć ze
śmietaną i
zieleniną.
Napój ten można podawać zamiast zupy w filiżankach.Uwagi:
Wywar z warzyw:
marchew,
cebula,
seler,
pietruszka i
porNapoje weg.Zupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: