ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogroszek zielony 500 gramówbulion warzywny 1,5 litrówmarchewka 2 sztuktymianek 0,5 łyżek deserowychziele angielskie 3 ziarnapieprz 3 ziarnaliść laurowy 1 sztukszczypiorek według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Gorącym bulionem zalać groszek (mrożonego nie rozmrażać, konserwowy - odcedzony przepłukać zimna wodą), dodać ziele oraz pieprz, listek laurowy oraz odrobinę soli. Gotować do miękkości groszku. Zdjąć z ognia i ostudzić. Usunąć ziarenka oraz listek. Wyjąc 4 łyżki groszku i odłożyć. Zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz tymiankiem. oczyszczone marchewki ugotować w osolonym wrzątku i pokroić w małą kosteczkę. Opłukany szczypiorek posiekać. Przed podaniem zupę krem posypać odłożonym groszkiem, kostkami marchewki oraz szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: