Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 600 gramów
bułka 1 sztuk
jajka 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
olej sezamowy 1 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaziarno
sezamu według uznania
olej według uznania
bułki według uznaniawarzywa według uznaniaWykonanie:
Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie lub
mleku, odcisnąć i dodać do
mięsa mielonego. Wbić
jajko, wsypać posiekana
natkę, dodać
olej sezamowy oraz roztarty
czosnek. Mieszając, doprawić do smaku mieloną
papryką,
solą oraz
pieprzem. Z dobrze wyrobionej masy uformować hamburgery. Obtaczać je w
sezamie i usmażyć na
oleju. Podawać w
bułce z warzywami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: