ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegocukinia 500 gramówjajka 2 sztukmąka 50 gramówziarna sezamu 100 gramówśmietana gęsta 250 gramówtwarożek śmietankowy 250 gramównatka pietruszki 0,5 sztukkoperek 0,5 sztukczosnek 1 ząbkiolej 5 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umytą cukinię pokroić w grube plastry. Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem. jajka wybić na talerz, rozmącić widelcem. Mąkę i ziarno sezamu wsypać na dwa osobne talerze. Plastry cukinii panierować kolejno w mące, jajku i na końcu w ziarnach sezamu. Natkę i koperek opłukać, kilka gałązek odłożyć do dekoracji, a resztę drobno posiekać. Oczyszczony czosnek rozdrobnić.Dip: śmietanę wymieszać z twarożkiem, dodać posiekane zioła i czosnek, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Na rozgrzanym na patelni oleju smażyć partiami kotlety z cukinii (po 2-3 minuty z każdej strony), na średnim ogniu. Odkładać na gorący talerz. Kotlety przełożyć na 4 talerze, polać dipem, udekorować gałązkami kopru i natki. Podawać z ciemnym pieczywem bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: