ßßß Cookit - przepis na Kolorowa sałatka

Kolorowa sałatka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 2 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cebula 1 sztuk
rukola, pęczek 0,5 sztuk
roszponka 0,5 sztuk
szpinak, pęczek 0,5 sztuk
botwinka, pęczek 0,5 sztuk
sałata 1 sztuk
ocet balsamiczny 2 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
sos tabasco 1 łyżek deserowych
miód 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
sól według uznania
Wykonanie:
Liście sałaty, roszponki, rukoli, botwinki i szpinaku opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Umyte pomidory pokroić na cząstki. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki. Oczyszczoną cebulę pokroić w cieniutkie krążki. Przygotowane składniki przełożyć do salaterki i przemieszać.
Sos winegret: ocet utrzeć na gładko z miodem, sosem tabasco i szczyptą soli. Dodać rozdrobniony czosnek i wymieszać. Małymi porcjami dodawać oliwę. Ubić na gładki jednolity sos (powinien mieć konsystencję rzadkiego majonezu).
Sałatkę pokropić przygotowanym sosem i ostrożnie przemieszać. Podawać z bagietką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5221/Kolorowa-salatka