Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 2 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cebula 1 sztuk
rukola, pęczek 0,5 sztuk
roszponka 0,5 sztuk
szpinak, pęczek 0,5 sztuk
botwinka, pęczek 0,5 sztuk
sałata 1 sztuk
ocet balsamiczny 2 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
sos tabasco 1 łyżek deserowych
miód 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
sól według uznaniaWykonanie:Liście
sałaty,
roszponki,
rukoli,
botwinki i
szpinaku opłukać pod bieżącą
wodą i osuszyć. Umyte
pomidory pokroić na cząstki. Oczyszczoną
paprykę pokroić w paseczki. Oczyszczoną
cebulę pokroić w cieniutkie krążki. Przygotowane składniki przełożyć do salaterki i przemieszać.
Sos winegret:
ocet utrzeć na gładko z
miodem,
sosem tabasco i szczyptą
soli. Dodać rozdrobniony
czosnek i wymieszać. Małymi porcjami dodawać
oliwę. Ubić na gładki jednolity sos (powinien
mieć konsystencję rzadkiego
majonezu).
Sałatkę pokropić przygotowanym sosem i ostrożnie przemieszać. Podawać z
bagietką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: