ßßß
To jedna z „najszybszych” zup jakie istnieją . W wersji błyskawicznej, przygotowanie trwa 3-5 min, a wersji rozszerzonej 6-7 minut. Poza tym cudownie chłodzi w upalne dni i zachwyca mieszanką smaków!Składniki:1 żółta papryka1 średni ogórek1 puszka pomidorów bez skórki1 pomidor1 cebula1 ząbek czosnkupapryczka chilli (opcjonalnie)2-3 łyżki oliwy z oliwek1-2 łyżki octu balsamicznegosól i pieprz do smakuWykonanie:Wersja błyskawiczna:Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, doprawić oliwą, octem, solą i pieprzem. Schłodzić :)Wersja rozszerzona:1/4 papryki, 1/3 ogórka i 1/2 pomidora pokroić w drobną kosteczkę i odłożyć.Pozostałe składniki dokładnie zmiksować, a następnie przetrzeć przez sito.Doprawić oliwą, octem, solą i pieprzem. Schłodzić.Każdą porcję dekorować mieszanką pokrojonych w kosteczkę warzyw (papryki, ogórka i pomidora).Smacznego:)Polecam także tradycyjny polski chłodnik ogórkowo-jogurtowy